A Facebook hirdetés fizetése az egyik leggyakoribb kérdés a kezdő hirdetők részéről. Nagyon fontos tisztázni, hogy milyen fizetési módok, biztonsági beállítások és egyéb adófizetési kötelezettségek keletkeznek. Nézzük, meg, hogyan történik a Facebook hirdetés fizetése a gyakorlatban!

Facebook hirdetés fizetése: alapbeállítások

Bár a Facebook oldaladon keresztül kiemeléssel is tudsz hirdetné, és javaslom a Facebook Hirdetéskezelő használatát. Itt meg tudod adni a számlázáshoz és a fizetéshez szükséges adataid is.

A Hirdetéskezelőbe belépve, kattints a bal felső sarokban lévő házikó alatti 9 pöttyre.

Facebook hirdetés fizetése - menü - Online Specialista

Ezt követően lenyílik egy ablak, ahol válaszd ki a következőt: Hirdetési fiók beállításai. Nem biztos, hogy te pont ott találod, ahol nekem megjelenik. Lehetséges, hogy át kell nézned ezt az ablakot, hogy megtaláld.

Facebook hirdetés fizetése - Hirdetési beállítások menüpont - Online Specialista

Kicsit görgess lejjebb, és már be is tudod állítani az alapadatokat:

  • Elsőként add meg a hirdetési célod. Amennyiben üzleti célból hirdetsz, meg kell fizetned az általános forgalmi adót (akkor is, ha alanyi mentes vagy). Emiatt kérd a könyvelőd segítségét.
  • Add meg a vállalkozásod nevét, a székhelyed címét és az országot!
  • Amennyiben vállalkozóként hirdetsz, szükséged lesz EU-adószámra is. emiatt érdemes felkeresned a könyvelőd.
  • A Hirdetési ügynökség pontban, amennyiben nem ügynökség van, jelöld be ezt: „Nem, nem hirdető nevében hirdetéseket vásároló ügynökség vagyunk.”
  • Mentsd le a változtatásokat.

El is készültél a Facebook hirdetés fizetéséhez szükséges alapbeállításokkal.

Facebook hirdetés fizetése: fizetési mód megadása

Ahhoz, hogy a Facebook hirdetések fizetéséhez szükséges adatokat meg tudd adni, adminisztrátori jogosultsággal kell rendelkezned. Amennyiben a saját fiókodban szeretnéd megadni az információkat, nem kell aggódnod, adminisztrátor vagy.

A Facebook hirdetések fizetése Magyarországon kétfajta fizetési móddal lehetséges:

  • hitelkártya vagy bankkártya hozzáadásával (American Express, Discover, Mastercard és Visa);
  • PayPal fiók hozzákapcsolásával.

Fontos tudnod, hogy amennyiben idegenkedsz a hitelkártyás vagy a bankkártyád adataid megadásától, PayPal esetén is elkérik a bankkártyád adatait. alapvetően nem kell aggódnod, én még nem találkoztam visszaéléssel.

A Facebook hirdetés fizetési módjának megadásához húzd az egeret a monitorod bal szélére addig, amíg meg nem látod az alábbi menüt. Ezután kattints a Fizetési beállítások menüpontra!

Facebook hirdetés fizetése - fizetési mód hozzáadása - Online Specialista

Kattints a Fizetési mód hozzáadása gombra, válaszd ki a Facebook hirdetések fizetésének módját, majd add meg a kért adatokat.

Facebook hirdetés fizetése - Fizetés mód hozzáadása - Online Specialista

Már el is készültél a beállításokkal.

A Facebook az első hirdetéseknél bizalmatlan minden hirdetővel, ezért nagyon kis összegeket fog levonni a számládról, amelyet később fokozatosan növel majd.

Amennyiben biztosra szeretnél menni, beállíthatod ezen a felületen a fiókod hirdetési limitjét. Amint eléred ezt az összeget, a hirdetéseid leállnak, és biztos lehetsz benne, hogy a Facebook nem költs többet. Ennek az a hátránya, hogy folyamatosan ügyelned kell arra, hogy emelj a limiten. Azt egyébként, hogy mennyit költhet naponta vagy kampányszinten a Facebook, az egyes hirdetési kampányok elindításakor is meg tudod adni.

Facebook hirdetés fizetése: a számlák letöltése

Miután megtörtént a Facebook hirdetések fizetése (az összeget automatikusan levonja a Facebook a számládról), megtörténik a számla kiállítása is. Ezt legkésőbb minden hónapot követően le kell töltened és átadnod a könyvelődnek, aki elkészíti a szükséges bevallásokat.

A számlák letöltéséhez kattints a bal felső sarokban lévő házikó alatti kilenc pöttye, majd keresd ki a Számlázás menüpontot.

Facebook hirdetés fizetése - Számlázás menüpont - Online Specialista

Itt be tudod állítani, hogy milyen időszakra mutassa a számlákat, majd a tranzakcióazonosító mellett megjelenő (vidd rá a kurzort) lefelé mutató nyíllal le is tudod tölteni azokat.

A Facebook hirdetések fizetése ezentúl automatikusan történik. Neked nem kell mást tenned, mint biztosítanod, hogy rendelkezésre álljon a költségek fedezete, és a tárgyhót követő hónap elején átadni a letöltött számlákat a könyvelődnek.

Ha szeretnél további információkat kapni a Facebookról, akkor olvasd el a Facebook hirdetési típusokról írt cikkem!