A Facebook hirdetési trükkök segítségével javíthatsz a Facebook hirdetéseid eredményén. Tudom, hogy Neked sem mindegy, mennyit költesz hirdetésre, mennyi bevételed lesz egy hirdetésnek köszönhetően.

Facebook hirdetési trükkök #1: Nem a Hirdetéskezelőt használod

A Facebook több lehetőséget kínál a hirdetések indítására. A legegyszerűbb, ha a Facebook oldaladon rákattintasz a posztoknál lévő „Bejegyzés kiemelése” gombra, és néhány kattintással már el is indíthatod a hirdetést. A Facebook oldaladon van a Hirdetésközpont is, ahol szintén indíthatsz hirdetéseket. Azonban a profik nem ezeket a funkciókat használják.

A tökéletes Facebook hirdetési felület a Hirdetéskezelő. Itt minden finomhangolási lehetőséget ki tudsz használni, amire csak a Facebook lehetőséget biztosít. A már említett két hirdetési módszerrel közel sem tudod olyan jól kiismerni a hirdetések sikerének vagy sikertelenségének okát és a célcsoport beállításokat.

Természetesen a Hirdetéskezelőt is lehet rosszul kezelni. Ez akkor történik meg, ha nem használod ki azokat a lehetőségeket, amelyek a jobb eredményekhez vezetnek. Alkalmazd az ebben a cikkben lévő Facebook hirdetési trükköket, és javíts a hirdetési eredményeiden!

Facebook hirdetési trükkök #2: Nem jó a kiválasztott kampány típusa

A Facebookon egy hirdetési témát vagy célt kampánynak nevezünk. Ha például van egy Black Friday vagy karácsonyi akciód, ha feliratkoztatsz egy oldalon egy hírlevélre, ha meghirdetsz egy szolgáltatást vagy termékcsomagot, az mind egy-egy kampány. Egy téma, és egy fajta célt szeretnél elérni: eladni, feliratkoztatni stb.

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen célból hirdetsz a Facebookon, ugyanis ez is befolyásolja, kiknek jeleníti meg a Facebook a hirdetéseid. Teljesen más a helyzet, ha például az eladás, a sok kattintás vagy a lájkoltatás a célod.

Facebook hirdetési trükkök #3: Nincs elhelyezve a Facebook pixel a weboldaladon

A Facebook pixel olyan kód, amely által a Facebook tudja, kik és melyik oldalad nézték meg. Valójában a Facebook hihetetlen mennyiségű adat birtokában van rólunk és a viselkedésünkről, az érdeklődési körünkről. ez magánszemélyként nem túl bizalomgerjesztő, de hirdetőként rettentően nagy előny.

Ha tudod, helyezd el a Facebook pixelt a weboldaladon. Ha nem, akkor kérd meg a fejlesztőd.

Facebook hirdetési trükkök #4: Nem hirdetsz elég ideig

Gyakran látom, hogy egy villámakció esetén vagy más oknál fogva csak 2-3 napig hirdet valaki. Ez több sebből vérzik.

Amikor elindítasz egy hirdetést, elsőként a Facebook tesztel. Megnézi, kiknek jelenítse meg a hirdetést, hogy sikeres legyen. Ez változó ideig tart. Ha csak néhány napig hirdetsz, akkor meg kell várnod a Facebook tesztelési folyamatát, és csak azután érdemes módosítanod a hirdetéseiden. De lehet, hogy egy rövid időtartamú hirdetésnél elmegy az egész a Facebook tesztelésével. Ez rontja az eredményeket.

Facebook hirdetési trükkök #5: Nem jó célcsoportot állítottál be

Ez az egyik legnagyobb probléma. A célcsoportokat folyamatosan tesztelni, figyelni kell. Egy idő után kialakul, melyek a sikeresek, de nem biztos, hogy az mindegyik kampányra igaz.

Van néhány apró Facebook hirdetési trükk, ami fontos lehet számodra:

  • Érdemes mindig csak egy kicsit változtatni, hogy lásd, melyik beállítás javít vagy ront az eredményeken.
  • A nemre, életkorra szűkített hirdetések sem mindig előnyösek, ezeket is érdemes tesztelni. De az is lehet, hogy pont arra van szükséged, hogy ne olyan széles körben hirdess.
  • Ha lokálisan hirdetsz, akkor nézd meg, hány kilométeres körzetben reagálnak legjobban a hirdetésedre.

Facebook hirdetési trükkök #6: Nincs remarketing hirdetésed

A remarketing hirdetés azt jelenti, amikor újra megcélzod azokat, akik már érdeklődtek a márkád, a terméked vagy a szolgáltatásod iránt. Gondolj csak bele, az olyan embereknek, akiknek már egyszer felkeltetted a figyelmét, sokkal nagyobb eséllyel tudsz eladni,  mint azoknak, akik még nem is hallottak rólad!

A remarketing hirdetések során olyan személyeket célzunk meg, akik már jártak a Facebook oldaladon, aktivitást mutattak ott, meglátogatták a a weboldalad, megnézték egy konkrét terméked vagy szolgáltatásod stb. Ezt nagyon tökéletesre és finomra lehet fejleszteni.

Facebook hirdetési trükkök #7: Nem teszteled a hirdetésed képeit

Sokszor az emberek nem arra reagálnak, amit te gondolsz. Ha elindítasz egy hirdetést, ne csak 1 képet állíts be, hanem inkább mindjárt 6 db-ot. Ne te döntsd el, hogy mi tetszik a célcsoportodnak, mert nem biztos, hogy az tényleg úgy van!

Facebook hirdetési trükkök #8: Nem teszteled a hirdetésed szövegét

Nagyon apró dolgokon is múlhat, hogy melyik a legsikeresebb szöveg. Az első néhány mondat, a kép vagy videó alatti néhány szó döntő tényező lehet.

Facebook hirdetési trükkök #9: Zavaró dolog van a sales (értékesítési) oldaladon

Vannak olyan esetek, amikor a Facebook hirdetési trükköket nem a Facebook felületén alkalmazzuk. Nemcsak a hirdetéseden, hanem a weboldaladon is múlik, mennyi bevételed lesz. Ráadásul nem is kis mértékben befolyásolja a sikered az értékesítési (sales) oldalad.

Elég annyi, ha véletlenül nem kapcsoltál ki egy popupot (felugró ablak, reklám), és a sales oldaladon is megjelenik. De az is előfordulhat, hogy rengeteg elkattintási lehetőség van, és a potenciális vevőid elkalandoznak ahelyett, hogy vásárolnának.

Facebook hirdetési trükkök #10: A sales oldalad nem ad el

Egy értékesítési oldal lehet ütős, de lehet olyan is, ahonnan inkább gyorsan elkattintanak. Rengeteg apró trükk van, amivel ott tudod tartani a vásárlód figyelmét. Ezeket érdemes megtanulnod, alkalmaznod és folyamatosan figyelned, hogyan változtatnak az eredményeken.

Facebook hirdetési trükkök #+1: Nem tesztelsz eléggé

Rengeteg olyan hirdetési fiókot látok, ahol bár a hirdetéskezelőt használják, kizárólag egy célcsoportot és egy képet vagy videót hirdetnek meg. Ez egy alapvető hiba, és nagyban ronthatja a hirdetéseid sikerét.

Én nagyon gyakran mondom, hogy bár a marketing egy szubjektív (nem tárgyilagos) területnek számít, hiszen az érzelmekre, a gondolatokra és a döntésekre hatunk, valójában rendkívül objektív, azaz statisztikák, számok alapján döntünk.

Ahányszor egy ügyfelem azt mondja, hogy „szerintem ezt állítsd át a hirdetésben, mert ezt jobban fogják szeretni.”, én azt válaszolom, hogy teszteljük le. Nagyon gyakran meglepő eredményekre jutunk. Néha egy meghökkentő kép, egy furfangos szöveg, egy olyan hirdetési elem, ami miatt kitűnsz a tömegből, csodákra képes.

A marketing alapja a tesztelés! Használd hát ki ezt az erős fegyvert a kezedben!