Ha vállalkozóként hirdetsz a Facebookon, akkor van egy teendőd, amit minden hónapban el kell végezned. Ez a: Facebook számla letöltése.

Miért van szükség a Facebook számla letöltésére?

A Facebookon kétfajta célból hirdethetsz:

  • üzleti és
  • nem üzleti célból.

Ha üzleti célból hirdetsz – ez a többségre jellemző -, akkor bizony szükséged van EU-adószámra és meg kell utána fizetned az áfát. Ez azzal is jár, hogy neked vagy – ami a legjobb – a könyvelődnek el kell készítenie minden hónap 20-áig az áfa bevallást és az A60-as nevű bevallást is.

Ehhez pedig szükség van a Facebook számla letöltésére, hiszen fizettél a Facebooknak, minden gazdasági eseményt bizonylattal kell alátámasztanod. Tudom, ez könyvelősnek hangzik – nemhiába, hiszen van mérlegképes bizonyítványom is ? -, de attól még így van.

Hol tudod a Facebook számlát letölteni?

Lépj be a Hirdetéskezelőbe, majd kattints a bal felső sarokban lévő házikó alatti 3 vonalra vagy 9 pöttyre – néha változik mostanában, hogy mit látsz ott.

Facebook számla letöltése menü - Online Specialista

Ezután keresd ki a Számlázás menüpontot, és kattints rá!

Facebook számla letöltése menüpont - Online Specialista

Már nincs más dolgod, mint a Facebook számlák letöltése. Ehhez válaszd ki a kívánt időszakot, majd a kimutatás felett lévő Letöltésnél töltsd le mindet egyszerre vagy töltsd le külön-külön az egyes számlák soraiban lévő letöltés gombra kattintva.

Facebook számla letöltése ablak - Online Specialista

 

Megjegyzés:a Facebook felülete gyakran változik, így lehet, ha később olvasod ezt a cikket, találsz eltéréseket a Facebook számla letöltés menetében. De a menüpontok alapvetően nem fognak változni, így tudod, mit keress.